
Niedzielne Obiady Rodzinne – kuchnia kurpiowska
W najbliższą niedzielę 5 marca kolejna kulinarna podróż, tym razem proponujemy kuchnię kurpiowską. Już przyjmujemy rezerwacje: gastronomia@city-hotel.pl, tel. 52 325 25 22.
W niedzielę polecamy dania kuchni kurpiowskiej:
Zupy:
- Barszcz kurpiowski
- Zupa kurpiowska z kapusty i marchwi
- Żurek na białej kiełbasie zakwaszany maślanką
Dania główne:
- Udziec indyka po kurpiowsku
- Rumsztyk wieprzowy z cebulą
- Kotleciki kurpiowskie
- Kartacze kurpiowskie
- Karp w sosie śmietanowym z grzybami
Dodatki:
- Ziemniaki gotowane
- Kopytka
- Fafernuchy – kluski drożdżowe z mąki żytniej i marchwi
- Rejbak – puree z ziemniaków i kaszy manny
- Kapusta z grzybami po kurpiowsku
- Buraki po kurpiowsku
- Warzywa gotowane
Na żywo:
- Bliny kurpiowskie z owocami i bitą śmietaną
Bufet sałatkowy:
- Sałatka z pomidora
- Ogórki kiszone
- Surówka z kiszonej kapusty
- Surówka z czerwonej kapusty
- Sałata w śmietanie
Desery:
- Babka kurpiowska
- Sernik z miodem
- Jabłecznik
- Miodownik z kremem budyniowym i orzechami
Atuty naszej oferty:
– bogaty bufet szwedzki w atrakcyjnej cenie
– bezpłatny parking dla gości korzystających z oferty lunchowej
– bogato wyposażony kącik zabaw dla dzieci
– wysokie krzesełka
– upominki dla dzieci
– miejsce do przewijania
– ustronne miejsce dla matki z dzieckiem
– łatwy wjazd dla wózków
– możliwość wynajęcia opiekunki (przy wcześniejszej rezerwacji).
– możliwość wcześniejszej rezerwacji stolików.
Cena bufetu od osoby: 65 zł
Dzieci 6 -12 lat – 30 zł/os.
Dzieci do lat 5 – menu gratis